Eğitimin Süresi: 100 saat

Eğitimin ücreti: 850 TL

Eğitimin Amacı 

•             Hijyen belgesi sadece işçilere değil, işyeri sahibi ve işverenler için de zorunludur. Belgeyi alması gereken işyerleri şunlardır:

•             Su üretimi yapan yerler, Doğal su ve mineral üretimi yapan yerler, Gıda üreten işyerleri, Perakende gıda satışı yapan yerler, Gıda taşımacılığı veya servisi yapan yerler, Pansiyonlar, Oteller, Moteller, Misafirhaneler, Yurtlar, Öğrenci Yurtları, Konaklama yerleri, Temizlik hizmetleri veren yerler, İnsan teniyle direkt temasta bulunan hizmet veren kurumlar, Kuaför, Mutfaklar, Berber, Hamam, Havuz, Sauna ve benzeri yerlerde çalınanlar hijyen belgesi almak zorundadır.

•             Yukarıda sayılan iş kollarında çalışan bireylerin hijyen konusunda bilinçlenmesi ve işçilerin daha sağlıklı ortamda çalışarak hastalıklara yakalanmalarının engellenmesi amaçlanmaktadır.

Eğitimin Kapsamı           

Program, kişisel hijyen, tuvalet temizliği, tuvalet kullanımı, maske kullanımı, bone kullanımı, önlük kullanımı, koruyucu giysi kullanımı, çevre temizliği, ekip çalışması, kriz, stres ve zaman yönetimi, iletişim, iş sağlığı ve güvenliği,  büro araç ve gereçlerini kullanma, hastalıklardan korunma, hastalık kaynakları, hastalıkların bulaşma yolları, nedenleri hakkında kursiyerler bilgilendirilmesi ve uygulama becerisini kazandırmayı kapsamaktadır. 

Eğitimde yer alan konular          

1. TEMİZLİK PERSONELİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI

2. TEMİZLİKTE KULLANILAN MALZEME VE EKİPMANLAR

3. KİMYASAL VE DOĞAL TEMİZLİK MADDELERİ

4. TEMİZLİK YÖNTEMLERİ

5. TEMİZLİK İŞ PLANI OLUŞTURMA

6. YER VE MEKAN TEMİZLİĞİ

7. GENEL ALAN VE ÇEVRE TEMİZLİĞİ

8. ÇAMAŞIRHANE HİZMETLERİ

9. TEMEL KAVRAMLAR

10. KİŞİSEL HİJYEN VE PERSONEL HİJYENİ

11. FİZİKSEL ALAN VE ARAÇ GEREÇLERDE HİJYEN

12. GIDA HİJYENİ

13. GIDA GÜVENLİĞİ

14. BESİNLERİN BOZULMA NEDENLERİ

15. HACCP (TEHLİKE ANALİZLERİ VE KRİTİK KONTROL NOKTALARI)

16. TEMİZLİK MADDELERİNİN GÜVENLİ KULLANIMI

17. YÜZEYLERİN TEMİZLİĞİ

18. ÇEVRE TEMİZLİĞİ

19. TEMİZLİK HİZMETLERİNDE KALİTE

20. EKİP ÇALIŞMASI

21. İŞ PLANI VE ORGANİZASYONU YAPMAK

22. KRİZ, STRES VE ZAMAN YÖNETİMİ,

23. TELEFONLA İLETİŞİM

24. İLETİŞİM BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE BEDEN DİLİ

25.ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER

26.İŞYERİ TEMİZLİĞİ VE DÜZENİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMİ

27.KİMYASAL RİSK ETMENLERİ

28.ATIK YÖNETİMİ VE SIFIR ATIK

29.FİZİKSEL RİSK ETMENLERİ

30.ERGONOMİK RİSK ETMENLERİ

31.ELEKTRİK TEHLİKELERİ RİSKLERİ VE ÖNLEMLERİ

32.İŞ KAZALARININ SEBEPLERİ VE KORUNMA PRENSİPLERİ İLE TEKNİKLERİNİN UYGULANMASI

33.GÜVENLİK VE SAĞLIK İŞARETLERİ

34.KİŞİSEL KORUYUCU DONANIM KULLANIMI

35.İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL KURALLARI VE GÜVENLİK KÜLTÜRÜ

36.BÜROLARDA EĞİTİM ARAÇ GEREÇLERİ VE TEKNOLOJİ KULLANIMI